Jardin d'amis 12: PARLANDO MA NON TROPPO

 

 

18 augustus t/m 2 september 2018

Theo en Josephine Van Puyenbroeck – De Smet, id+Art & idCollecef Hamme en de deelnemende kunstenaars nodigen u vriendelijk uit tot een bezoek aan de tentoonstelling PARLANDO MA NON TROPPO of De hartslag van het beeld

Vernissage op zaterdag 18 augustus 2018 om 16 uur in de beeldentuin aan de Nieuwe Laan 31 te 9220 Hamme.
Verwelkoming Freddy Huylenbroeck, curator en opening door Koen Meepenningen, tweede schepen
Intermezzo Eddy Flecyn (accordeon) & Pali Szomora (viool)

De tentoonstelling loopt van 18 augustus tot en met 2 september 2018, zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur of na telefonische afspraak op het nummer 052/47 91 40.

Gegidste rondleidingen voor groepen: 0476/28 31 94.

Tijdens de openingsdagen wordt u op het tuinterras bediend door Canna Vini d’Amici.

 

Intieme tuinkamers en prieeltjes als forum voor een bundel dromen en verzuchtingen in woord en beeld die de herinnering vorm geeft, de tijd kristalliseert, het onzichtbare zichtbaar maakt, het mysterie vertaalt, een ontmoeting creëert, een gesprek op gang brengt. Het beeldend werk van de geselecteerde kunstenaars ademt muziek, ritme, beweging, communicatie. Het wervelt en waait, het danst en dwarrelt, het swingt en suist, het tintelt van leven en van lust. De hartslag van het beeld als sensor.

 

Kunstenaars

Katrien Everaert - Dirk Hofman - Maurice De Clercq - Jan Clement - Herman Claus - Fred Bellefroid - Petra Vanwichelen - Lieven Demunter - Luc Schelstraete - Walter Tilley - Staf Fierens - Marijke Willaert - Monique Coppieters - Jan De Groef - Hilde Goossens - Willy Peeters - Jozef Van Acker - Maarten Michielssens

 

De geslepen pen van idCollectief II

Ter gelegenheid van de tentoonstelling en kaderend in de verdere uitbouw van de poëzieroute Hamm’Art Tour d’Amis wordt een catalogus uitgegeven met tekstbijdragen van Freddy Huylenbroeck en gedichten van 11 dichters, gebundeld onder de noemer De geslepen pen van idCollectief II.

 

 

 

Entr’Acte & Finissage

Associaties met muziek en dans zijn inherent aan dit thema. Tenslotte zijn deze beide kunstvormen onlosmakelijk verbonden met de evolutie van de plastische avant-gardebewegingen tot op de dag van vandaag. De dialoog tussen kunst en leven, dans en beweeglijkheid, muziek en ritme, heeft vandaag van ons lichaam een graadmeter van het klimaat van de samenleving gemaakt.

 

Dichter in de tuin - poëtische zomeravond in Theo’s tuin – beleef zijn passie! 

 

Op vrijdagavond 31 augustus om 20 uur wordt leerlijk het vuur aangewakkerd. Tien dichters kruipen in de huid van Orpheus in de paradijstuin. Het tuintraktaat als uithangbord wordt bepleit door Freddy Huylenbroeck.

Christina Guirlande - Etienne Colman - Luc De Cleir - Hilde De Paepe - Gerda Berckmoes - Staf De Wilde - Eric De Vree - Lisette Waterschoot - Cecile Van Camp - Patrick Auwelaert

 

Entr’Acte in de tuin met Het Gitaarensemble van de academie Hamme onder de leiding van Miranda Haesendonckx op zondag 26 augustus vanaf 16 uur. Zij spelen traditionele Spaanse bewerkingen zoals de malaguena en de bulerias.

 

Finissage in de tuin met The StemBand op zondag 2 september vanaf 16 uur. Dit Hamse pop-& showkoor zorgt voor een feestelijke afsluiter. Hun sound of music is uniek en weerspiegelt het gekende repertoire van het Vlaamse lied over evergreens en kaskrakers uit de filmmuziek tot de actuele top 10 radio hits. Ambiance verzekerd.