TEN HUIZE VAN …

 

Uitnodiging tot een exclusief atelierbezoek op zondag 6 mei 2018

14 uur | ontvangst ten huize Huysmans & Malfliet Ganzenberg 1 te 9220 Kastel

Het project Ten huize van … biedt de mogelijkheid het plastisch credo van onze idCollectievers te ontrafelen en het artistieke proces van hun kunstwerken van dichtbij te volgen. Dit jaar zetten Leen Huysmans & Lisa Malfliet hun gemeenschappelijk Atelier Ganzenberg wagenwijd open voor een exclusief bezoek: een blik achter de schermen. Tussen 14 en 15 uur laten zij ons kennismaken met hun wondere wereld die vervat zit in illustraties, schilderijen, tekeningen en grafische ontwerpen. Kunst is namelijk aanleiding voor ontmoeting, discussie, confrontatie. En vanuit de focus van hun verhaal komen wij misschien iets dichter bij “hun waarheid”.

15 uur | dichter op het spoor

Als aanknopingspunt tot de Jardin d’Amis van vorige zomer: de herinnering blijft hebben we een poëzieroute opgestart. Elf poëziepanelen van de geplande vijfentwintig zijn ondertussen gerealiseerd in de diverse windstreken van Hamme. Ook in Kastel zijn er drie gedichten geplaatst; een vierde bord moet nu een vaste stek krijgen. En dit is het uitgangspunt van een kleine wandeling met vrienden doorheen het glazen dorp. Samen met de dichter Etienne Colman gaan we op zoek naar een geschikte locatie. Onderweg krijgen we tekst en uitleg, poëziesprokkels en literaire weetjes zodat wij het gedicht naar waarde kunnen inschatten. Een uitdaging die we hopelijk kunnen afronden met een streekbier in het lokale café Het Vissershof.

 

Praktische schikkingen

Afspraak om 14 uur op de parking aan de kerk te Kastel waar zowel de auto als de fiets kunnen geparkeerd worden. Bezoek in groepsverband zowel aan het atelier als voor de wandeling. Voorinschrijving is een noodzaak om alles in goede banen te kunnen leiden. Bel me op (0476 28 31 94) en ik zet je deelname op de lijst.

 

De volgende expo opent op vrijdag 25 mei om 20 uur.

tags: