Ich hab' noch einen koffer in

 

De reiskoffer als plastische drager

7 mei - 28 mei 2017

 

Groepstentoonstelling

Dit lied van verlangen dat Marlène Dietrich en Hildegard Knef onsterfelijk maakte, is het uitgangspunt van een collectieve expositie met de reiskoffer als plastische drager. Maar ook reisschetsen en vakantietekeningen getuigen van overvolle koffers, drukbezochte steden, ademende landschappen en prentbriefkaarten. Beeld en schijnbeeld van het sublieme landschap vervloeien tot droombeeld, tot een artistiek commentaar dat confronterend veelal in schril contrast staat met de clichématige schoonheid, ons opgedrongen door de impact van het toerisme.

 

Hilde Goossens│Monique Coppieters│Marie-Claire Ceyfs│Lut D'Hondt│Staf Fierens│Linda Kinders│Monique Daelman│Ben kockelkoren│Martin Joly│Herman Claus│Gunther Coppens│Viviane Moortgat│Frans Van Kerckhove│Patrik Rogiers│Ben Cloots│Willem Hoet│Claudia Berg (D)│Dimitri Cambier│Maurice De Clercq

 

Vernissage op zondag 7 mei 2017 om 16 uur. Toelichting door Freddy Huylenbroeck, curator id+Art. Een poëtische kijk door Cecile Van Camp, dichter.

Het landschap als herinnering: op zondag 21 mei sluit deze tentoonstelling aan bij het land-art-project Sporen in de Meulenbroeksite met als gemeenschappelijke vraag: 'Hoe moet het landschap begrepen worden tegen de achtergrond van onze eigentijdse maatschappelijke realiteit, waarbij de natuurlijke ruimte stilaan verdwijnt en ontdaan wordt van de mystieke betekenis?'
Officiële start om 11 uur aan het CC Tervaert

Finissage op zondag 28 mei 2017 om 15 uur worden de koffers in het id+Kunstcenter gesloten en reisvaardig gemaakt voor een gegidste Sporenwandeling naar de Meulenbroeksite. 

 

 

 

 

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait