Meet & Greet Giorgi Kakhalashvili 

 

 Zondag 7 mei om 15 uur

Beste kunstvriend, vriendin,

 

U hebt ondertussen de uitnodigingskaart voor de volgende expositie rond de koffer als plastische drager wellicht goed ontvangen en hopelijk de datum van de vernissage in uw agenda genoteerd. Het wordt beslist een unieke presentatie waarbij onze kunstenaars zeer verrassend uit de hoek komen. Ik durf nu reeds zeggen: dit is nog nooit eerder gezien geweest!

Maar er is meer. Als trouw lid van onze vereniging weet u alvast dat we steeds ijveren om dialogen op gang te zetten met buitenlandse kunstenaars, organisaties en instellingen. Reeds een tweetal jaren werkt idCollectief samen met First Class Art in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in de eigentijdse kunstscène in Georgië. 

De Georgische kunstenaar Giorgi Kakhalashvili behoort ongetwijfeld tot de actuele topartiesten van zijn land. Het vorig jaar opgerichte Museum voor Hedendaagse Kunst in de hoofdstad Tbilisi heeft maar liefst een serie van 18 schilderijen opgenomen in haar collectie. Eerder werden reeds werken aangekocht door het Georgian National Museum en het Russische Tolstoj Museum, naar aanleiding van zijn laureaatschap Lev Tolstoj Prijs en de titel van Jonge beroepskunstenaar - diploma ambassadeur jonge Georgische kunst van het ministerie van cultuur. Ook de vermaarde Saatchi Art Collection in Londen heeft werk aangekocht voor haar verzameling. Veelbelovende perspectieven dringen zich op. 2017 betekent voor de Georgische kunst het grote contact met de West-Europese kunstliefhebber. Talrijke exposities zijn geprogrammeerd en telkens vormt Kukhalashvili  de sleutelpositie met zijn zeer onderscheidende beeldtaal en plastisch technisch vernuft. In het Kasteel Groeneveld in het Nederlandse Baarn wordt op zaterdag 6 mei een grote individuele expositie geopend. Vermits de kunstenaar nu in de buurt is, houdt hij eraan ook kennis te maken met de kunstenaarsleden en vrienden van onze vereniging. U hoeft geen schroom te hebben, er is gezorgd voor een tolk zodat de communicatie vlot kan verlopen.

In die context nodigen wij u dan ook  van harte uit voor een special meet & greet met Giorgi Kukhalashvili op zondag 7 mei om 15 uur, een uurtje voor de eigenlijke vernissage. Voor dit unieke moment brengt hij enkele werken mee, veelal allegorische en lyrisch geborstelde taferelen die zo kenmerkend zijn en voor vermaarde kunstcritici zelfs referenties met grote namen uit de kunst-geschiedenis oproepen. Hij zal ons dan ook achtergrondinformatie, inspiratiebronnen, invloedsferen en technische aspecten uit de doeken doen. Een unieke gelegenheid, want onbekend blijft onbemind. 

Met vriendelijke groet, 
Freddy Huylenbroeck

 

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait