Hilde Goossens

 

 

3 april – 8 mei 2016

 

Hilde Goossens

Structuren
Schilderijen

 

Het kunstencentrum Zebrastraat te Gent heeft Hilde Goossens uitgeroepen tot kunstenaar van de maand maart. Deze titel wordt nu verdergezet in het id+Art Kunstcenter te Hamme. Op het eerste gezicht kunnen de schilderijen van Hilde Goossens de beschouwer treffen als vluchtige, schetsmatige en tachistische composities: een wereld van verf, vlek, geste en beweging, kordaat over het beeldvlak geborsteld  in een vaal verzadigd  kleurenpalet van warme, monotone blauwgrijze, okerbruine en mosgroene tinten. Deze gebroken kleuren wedijveren met uitgespaarde witten en grijzen, waardoor een ritmisch spel van visuele concentraties ontstaat die niet enkel het immer permanente licht  beklemtonen, maar ook het suggestieve gevoel van ruimte en atmosfeer haast letterlijk luchtig opdrijven. Haar figuratie wortelt in een surrealistische beeldspraak – vervreemding en een immense stilte zijn troef – , heeft echter een romantisch melancholische inslag en is getoonzet in een radicaal realistisch idioom. De anonieme mens in de massa. Vluchtigheid en rust staan theatraal tegenover elkaar als twee schalkse ruiters. Gefascineerd door de huidige beeldcultuur herschikt zij deze prikkels tot beelden tussen het doodgewone, het bevreemdende, het ondraaglijke en het onmogelijke. Een picturaal spel dat simpelweg steunt op de kracht van haar verbeelding en de ambachtelijke vaardigheid om emoties te evoceren en stemmingen op te roepen.

 

Deze expositie wordt begeleid door een catalogus, die tijdens de vernissage wordt voorgesteld. Een signeersessie is dan ook voorzien. Op zondag 8 mei is Hilde Goossens tevens één van de gastkunstenaars in het panelgesprek rond de scheidingslijn tussen abstractie en figuratie.

 

De vernissage gaat door op zondag 3 april 2016 om 16 uur met een toelichting door Freddy Huylenbroeck, curator van id+Art
Een poëtische kijk door Patrick Auwelaert, dichter. De monografie “Onderweg” (Belgisch Huis Keulen) is beschikbaar.

De finissage gaat door op zondag 8 mei om 11 uur met een broodmaaltijd - “met de kunstenaars aan tafel”. Een kruidig gesprek over abstractie en figuratie. 
Leden idCollectief : € 10 | niet-leden € 15 
Voorinschrijving is noodzakelijk.

 

Hilde Goossens - Structuren

 

Hilde Goossens  - Structuren

 

↑ Terug naar boven

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait