André Roelant

 

 

14 februari - 20 maart 2016

 

André Roelant

De wondere werkelijkheid
Retrospectieve

 

André Roelant (°1942, Sint-Niklaas) is één van de meest veelzijdige beeldend kunstenaars in Vlaanderen. De weergave van de realiteit is voor hem een veel omvattend begrip. Sinds het begin van de stormachtige jaren ’60 vertoont zijn oeuvre raakpunten met diverse stromingen en richtingen. Deze Pop Art-jaren beduiden dan ook de grote doorbraak van de kunstenaar in nationale context. Als geen ander zoekt André Roelant het leven te raken. Zijn creatieve en technische begaafdheid stellen hem in staat deze ervaring of ontroering plastisch te vertalen in schilderij, tekening, aquarel of grafiekblad. Een vleugje anarchisme en een constant streven naar een eigenzinnige artistieke vrijheid zijn onderhuids steeds present. De selectie biedt een beredeneerd overzicht van 60 jaar kunstbeleving waarin de natuur en de mens centraal staan.

Deze expositie sluit aan op de retrospectieve die Roelant in de herfst van vorig jaar presenteerde in het STeM en in de Salons voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas.

 

De tentoonstelling wordt begeleid door een prachtig boek: Roelant. Tekeningen en werken in kleur met tekstbijdrage van Willem Persoon en fotografie van Herman Huys.

 

 

 

 

↑ Terug naar boven

 

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait