Met een handdruk in gedachten

  

 

20/12/2015 om 16 uur
Poëzie rendez-vous
met Vincent van Gogh 

 

Er zijn zoveel mensen, vooral onder onze vrienden, die denken dat woorden niets voorstellen. Integendeel, nietwaar, het is even interessant en even moeilijk om iets goed te zeggen als om te schilderen. Er is de kunst van lijnen en kleuren, maar de kunst van het woord is en blijft evengoed bestaan. 

Als een statement schreef Vincent van Gogh deze woorden op donderdag 19 april 1888 aan zijn vriend Emile Bernard (brief nr. 599). Ter afsluiting van het tentoonstellingsseizoen 2015 neemt het idCollectief de briefwisseling van de schilder onder de loep. Algemeen staan deze brieven beschreven als een ononderbroken commentaar op zijn leven en kunstenaarschap. Zij vertellen het verhaal van zijn dromen, twijfels en teleurstellingen, vriendschappen en ruzies, het gevecht tegen zijn ziekte, de stemmen in zijn hoofd, … Maar bovenal vormen zij een getuigenis zonder weerga van een verbeten gedrevenheid en alles overheersende wens om kunst te scheppen die eeuwigdurend zou zijn. Woorden direct uit het hart.

 

Dit poëtisch rendez-vous omvat een bloemlezing uit deze correspondentie, schetst een kunsthistorisch tijdsbeeld en vormt tevens een dialoog met nieuwe gedichten van negen eigentijdse dichters met het id+center als thuisbasis. Accordeonisten Kris De Munck en Laurent Loots zorgen voor de muzikale intermezzi.

Deze voorstelling is een organisatie van idCollectief Hamme in samenwerking met het dichtersgenootschap Zinspiratie en de Academie Hamme, en wordt u aangeboden als een uniek kerst- en nieuwjaarscadeau. 

 

Vermits het aantal plaatsen beperkt is, is reservatie wenselijk.
Reservatie: via telefoon: 0476 28 31 94 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

↑ Terug naar boven 

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait