BEZOEK MET DEGUSTATIE aan het wijndomein MIRA

Zaterdag 17 augustus om 16 uur

Beste,


Ons jaarprogramma 2024 maakte er reeds gewag van: is de “terroir” rond de Oude Durme stilaan onze Hamse Bourgogne geworden? Natuurkundige bodemkenmerken hebben een enorme invloed op de kwaliteit en stijl van een wijn. Wij hebben dan ook een afspraak gemaakt met Matthias en Nancy van het wijndomein Mira in de omgeving van de Watermolen om te vernemen wat hun visie als wijnbouwer is over de geografische ligging, de nabijheid van het water en de bodemfaciliteiten. Uiteraard bent u op deze afspraak ook uitgenodigd. Bedoeling is niet enkel onze smaakpapillen te testen, de kennis van het wijnjargon aan te scherpen en een lokaal topproduct beter te leren kennen, maar ook om eventuele inspiratie op te doen en met al die wetenswaardigheden als kunstenaar later aan de slag te gaan, zowel in beeld als in woord.
Uitnodiging tot de rondleiding op

ZATERDAG 17 AUGUSTUS OM 16 UUR

Programma: van druif tot Belgische wijn

Het bezoek start met een verkenningsronde in de wijngaard. De wijnstok zelf is uitermate belangrijk voor de kwaliteit van de wijn! We worden hier gewezen op het typische karakter van deze wijngaard, het klimaat en
de diversiteit aan rassen, de verzorging van de wijnstok, de stokafstand, de snoeimethode, de timing van de oogst… Voor goede wijn zijn gave druiven nodig. Dit is een gouden regel.
Een glaasje bubbels wordt geproefd.
En dan gaan we naar de vinificatieruimte waar het wijnproces in de diverse stadia aan bod komt, van het kneuzen, het persen, de gisting, de rijping tot de klaring en filtratie. Van druif tot fles. We komen meer te weten over mousserende wijnen, kwaliteitsindeling van wijn, tips over fles en afsluiting, de taal van een etiket en regels over het serveren. En dan degusteren wij Mira’s paradepaardje in rosé en in wit.

Deelnameprijs is € 25 p/p. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 personen. Inschrijving is vereist en dit uiterlijk tegen 10 augustus via 0476 28 31 94 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er is een ruime parking voor auto’s voorzien. Toegang via de Kruisbeeldstraat 70 en doorrijden tot achteraan. Wie met de fiets of te voet komt, kan de ingang via de Waterstraat nemen.

In vino veritas,
met vriendelijke groeten,
Freddy Huylenbroeck
voorzitter idCollectief