Uitnodiging Boekvoorstelling

 

LETTERS IN MIJN HOF

Maarten Embrechts

Maarten Embechts is een poëtische laatbloeier. Na nominaties voor de Melopeeprijs verscheen in 2014 zijn debuutbundel Dagen van koffie en van brood, in 2016 gevolgd door de dichtbundel Vel. In deze beide bundels stonden de moeder- en de vaderfiguur centraal. In eerstgenoemde bundel verwerkte hij zijn dagelijkse confrontatie met zijn dementerende moeder. Een onderwerp dat tevens serieel werd uitgewerkt in een aantal olieverfwerken en het thema vormen van zijn presentatie op de expositie Hoe het is. Uit de andere bundel zijn twee gedichten door Peter Vandemeersch geselecteerd voor De honderd beste gedichten van 2015. In de nieuwe bundel Letters in mijn hof is de dichter zelf aan de orde, met accent op vergankelijkheid, de dood en het vergeten. Het statement Het leven veegt alles uit is sterk aanwezig, reeds vanaf de eerste bladzijde: ik ben overschot. Er liggen nog wat letters in mijn hof.

De boekvoorstelling kadert in de finissage van de expositie Hoe het is met werk van Maarten Embrechts, Lucienne Stassaert en Louise Chevalier, en vindt plaats op zondag 25 maart 2018 om 15 uur in de galerieruimte van het id+Center voor woord, beeld & geschiedenis, Sint-Jansstraat 27 te 9220 Hamme.

• Verwelkoming door Freddy Huylenbroeck, curator expositie

• Beschouwing door Lucienne Stassaert, literator en mede-exposant

• Muzikaal intermezzo door Jan Van den Broek, hobo

Aansluitend signeersessie en receptie.

 

Gelieve uw aanwezigheid te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 22 maart eerstkomend.