Nieuwe leden

 

De kandidatuur van twee nieuwe leden is door de ballotage-commissie weerhouden. Sinds 1 januari maken de Hamse kunstenaars Dimitri Cambier en Erna Leys deel uit van de groep. Eerstgenoemde profileert zich als kunstfotograaf met een verrassende kijk op het stilleven. Meer bepaald wil hij zijn fotografie linken aan de tongstrelende culinaire wereld. Door te spelen met licht, textuur, kleur en intensiteit creëert hij picturale composities die getuigen van een persoonlijke visie en het louter schone plaatje overstijgen.

Leys uit zich vooral als plastisch kunstenaar die begeesterd is door de verrassende en eigenzinnige veelzijdigheid van de collage-techniek. Afgeleid van het Franse woord coller, wat plakken betekent, vormen schaar, lijm en knipsels haar wezenlijk instrumentarium naast penseel, verf, potlood, pen en inkt. Haar plastisch gedachtegoed vindt aansluiting bij de kubistische periode van Picasso en Juan Gris, bij het dadaïsme van Kurt Schwitters en Paul Joostens en bij het surrealisme van Max Ernst. Kunsthistorische adelbrieven die zij op een speelse en innovatieve wijze naar haar hand weet te zetten.

Met hun toetreding wordt het reeds gedifferentieerd palet van de groep aan artisticiteit en persoonlijkheid verder uitgebreid.