Lezing op vrijdag 25 augustus

 

Onder massale belangstelling is zaterdag de expositie Jardin d’amis 11 - Omnium Memoria van start gegaan. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met zondag 3 september, telkens op zaterdag en zondag vanaf 14 u. Geleide bezoeken voor groepen (grote families inclusief) zijn mogelijk. Graag het moment dan vastleggen via het nummer 0476/28 31 94.

 

Kaderend in deze expositie is er op vrijdag 25 augustus om 19.30 uur een lezing voorzien onder de titel: De relatie van de eigentijdse kunstenaar tot de openbare ruimte. Spreker is Hans Martens, kunstcriticus en directeur van de academie te Mechelen. Hij toetst zijn standpunten aan de huidige blockbusters Dokumenta en Skulptur Münster, internationale paradepaardjes van de eigentijdse kunstscène. Visuele herinneringen aan de maatschappij van vandaag staan er centraal. Kunnen wij ze bestempelen als een cultuurfenomeen of schuiven wij deze presentaties onder de noemer van het cultuurtoerisme?

De lezing gaat door in de galerieruimte van het id+Center voor woord, beeld & geschiedenis - Sint-Jansstraat 27 te 9220 Hamme (ingang via de parking achteraan) De toegang is gratis. Graag uw deelname melden op het nummer 0476/28 31 94. Een organisatie van idCollectief Hamme.

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait