Vandaag is rood ...

 

 

Lut D'HONDT

Rood, een vlammend verhaal - Textiel en schilderijen

12 maart - 9 april 2017

 

Dat rood een vlammend picturaal verhaal kan zijn, getuigt Lut D’Hondt in haar solotentoonstelling in het id+Kabinet. Binnen haar oeuvre neemt de kleur rood een bijzondere plaats in. Het rood verenigt schoonheid en gruwel, is zowel boeiend, intrigerend als afschrikwekkend. Het is de kleur van vitaliteit, vurigheid en moed. Rood verlevendigt, trekt aan, fascineert, verleidt, imponeert. Het verwijst naar de vurige zonde, de rode duivels, maar … brandt ook, doodt, vaagt weg, straft en verbiedt. Rood is een signaal. Stilstaan bij de dubbele laag van de realiteit om ons heen, bij de vele dingen die niet direct zichtbaar zijn, maar wel voelbaar, biedt Lut D’Hondt ons als kijker een suggestie van een verhaal achter het beeld, nu vervat in de kleur rood als de suprematie van de zuivere ervaring, als de absolute macht van beeldende expressie. In deze context nodigt de kunstenares ons uit na te denken over de interactie van kleur op de verbeeldingskracht. Maar ook techniek en materiaal zijn determinerend. Zo schildert Lut D’Hondt ook met stof, garen en naald en verbuigt zij diverse technieken als applicatie, stofetsen, afbinden en vilten tot een persoonlijk handschrift.

Op zondag 9 april is er om 15 uur een gesprek met haar gepland over de kracht van materiaal en de impact van het woord. 

 

Vernissage op zondag 12 maart 2017 om 16 uur. Toelichting door Freddy Huylenbroeck, curator id+Art. Een poëtische kijk door Lisette Waterschoot, dichter.

Aperitieflezing op zondag 9 april 2017 om 11 uur door Christian Wittebroodt, voorzitter Museum Moderne Religieuze Kunst, Brussel rond het thema: Kunnen kunst en religie vandaag elkaar nog raken? Aansluitend broodmaaltijd mits voorinschrijving. 

 

Volg ons op Facebook

Inschrijven op de nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.
Please wait