Galerieruimte

 

Wij hebben diverse ruimten waarin we tentoonstellingen organiseren.
→ Lees meer over het diverse aanbod in de tentoonstellingsagenda

ID+Art is een vereniging van zowel kunstkenners als kunstliefhebbers. Dit privé­initiatief wordt gerealiseerd op basis van vrijwilligerswerk. In de diverse vestigingen vindt u verschillende kunstenaars en een grote variatie aan stijlen en disciplines onder één dak. Wij gaan er prat op u een breed palet aan kunst van 1900 tot heden te kunnen aanbieden.

ID+Art heeft vanaf 10 juni 2005 officieel zijn maatschappelijke zetel in het gerenoveerde neogotische Maaltebruggekasteel. De bijeenkomsten van de bestuursgroepen vinden er plaats en van daaruit wordt het tentoonstellingsbeleid van de diverse vestigingen vorm gegeven. Naast de exposities organiseert de kunstvereniging ook lezingen, exclusieve ontmoetingen met kunstenaars en beleidsverantwoordelijken uit de culturele sector, concerten, literaire activiteiten, discussiegroepen rond actuele thema’s.
ID+Art bouwt tevens een kunstbibliotheek uit die op vraag kan geconsulteerd worden.

ID+Art beschouwt het als opdracht om hedendaagse kunstenaars van hoog artistiek niveau zuurstof te geven. Wij zijn voortdurend op zoek naar inter­nationaal talent dat vernieuwend werk brengt. Anderzijds stimuleren wij talentrijke kunstenaars uit onze Vlaamse regio. De zorgvuldig door ons geselecteerde kunstenaars promoten wij via verschillende kanalen.
ID+Art ijvert ervoor dat kunst toegankelijk en begrijpbaar is voor het grote publiek. Daarom focussen wij ons naast het galeriegebeuren, op projecten in openbare ruimten zoals Kunst in het park (Gent), Jardin d’amis (Hamme) of Binnenste Buiten (parking zeedijk Knokke). Tenslotte biedt id+Art aan kunstkenners en verzamelaars een forum voor ontmoetingen en discussies.

 

Locaties

id+Art Gent

Maalte Art, Business & Conference Center Maaltebruggekasteel
Kortrijksesteenweg 1023 te 9000 Gent
Open elke zondag van 14 tot 18 uur
Info 09/242 88 22

id+Art Hamme

Idplus kunstcenter Hamme
Sint­-Jansstraat 27 te 9220 Hamme
Open tijdens tentoonstellingen op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur
Info 0476/28 31 94

id+Art Toulon/La Seyne sur Mer (F) 

 

↑ Terug naar boven