Régine GANZEVOORT

Régine GANZEVOORT

 

Fotografe, camerajournaliste en filmregisseuse
Tekent onder het pseudoniem Gina G.
lid van het idCollectief

 

Volgde van 1981 tot 1985 een opleiding als tv-regisseur aan het HRITCS in Brussel. Werkte nadien voor diverse productiehuizen, VRT, VTM, TVBrussel, en voor de audiovisuele dienst van diverse banken. Zij deed redactiewerk voor uitgeverij Averbode, Lannoo en De Boeck Werkt sinds 2015 als onafhankelijke camerajournaliste, in samenwerking met Anouk Ganzevoort die originele muziek voor de producties componeert. Hun creaties kunnen samengevat worden als een lyrische kruisbestuiving tussen bewegend beeld, fotografie, muziek, schilderkunst en literatuur.

 

Producties

Souvenirs
Een 22 minuten durend videoportret over schrijfster/beeldend kunstenaar Lucienne Stassaert, in 2016 bekroond met een filmprijs.
Witte kamers
Een 5 minuten durend videoportret van dichter/beeldend kunstenaar Maarten Embrechts over zijn gelijknamige schilderijenreeks rond afscheid en dementie.
Ogenblikken
Een 10 minuten durend videoportret dat inzoomt op de schrijversportretten van Kris Vanhemelrijck.
Najade
Een videoproject rond water en oevers, in samenwerking met drie kunstenaars en doorweven met literaire teksten van Filip De Pillecyn op het motto: Water schijnt de
ziel van elk seizoen in zich te dragen.

 

Bibliografie

Het vlas komt in de blomme, Poëziebundel van Lucienne Stassaert – fotografie van Régine Ganzevoort, Uitgeverij P, Leuven, 2006